Elkészítés: A lazacszeleteket ízlés szerint sózzuk be, majd hagyjuk állni, míg a pácot elkészítjük.
Egy tálban keverjük össze a barna cukrot, az olívaolajat, a citrom levét, a szójaszószt, ízlés szerint sót, őrölt színes borsot, a lereszelt gyömbért és az összenyomott fokhagymát. Ezután alaposan forgassuk bele a lazacszeleteket, és hagyjuk legalább 1 órán át pácolódni, közben többször forgassuk, és locsoljuk meg a páccal.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a bepácolt halszeleteket, majd a visszamaradt pácot csorgassuk a tetejükre. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
Ameddig a lazac sül, készítsünk krumplipürét.
Tálaláskor helyezzük tányérra a lazacszelet, majd kanalazzuk mellé a krumplipürét, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.