Elkészítés: Először a pácot készítjük el, ha lehet a főzés előtt pár nappal, hogy a hús felpuhuljon. A páchoz 1 szál zellert, 1 répát, 2 fej hagymát megtisztítunk, feldaraboljuk, majd 2 dl vörösborral felöntjük, babérlevéllel, ecettel, a fahéjjal és egész borssal fűszerezve felforraljuk, és 10 percig főzzük. Ha teljesen kihűlt, leszűrjük, és összeforgatjuk a hússal, hűtőbe
tesszük.
Ha fiatal állat húsát pácoljuk, elég 1 nap is, idősebb esetén 2-3 napig érleljük ebben a lében. Többször meg lehet közben keverni.
Készítéskor a maradék zöldséget felaprítjuk, majd 5-6 evőkanál olajban pirítjuk-pároljuk. Hozzáöntjük a húst és a maradék vörösbort. Ha ezt elfőtte, megsózzuk, és felöntjük 2 pohár
vízzel. Nagyon lassú tűzön főzzük, többször keverve. Ha a víz elfőtt, pótoljuk. Kb. 2 óra alatt fő meg.
Ekkor a húst szűrőkanállal kiszedjük. A lébe beleszórjuk a darabokra tört étcsokit, 1 evőkanál liszttel sűrítjük. Jól átforraljuk, majd visszatesszük a húst.
Köretként rizst, tésztát vagy krokettet kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.