Elkészítés: A 8 félbevágott burgonyát szétfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi, majd a darabokban maradt részeit is összetörjük. Ugyanabban a vízben főzzük tovább, a sót is beleadva.
Mikor már úgy pöszög, mint a kész lekvár, akkor egy széles fakanállal fogjuk beleadni a lisztet állandó kevergetéssel. Jó erősen kell összedolgozni. Akkor jó, mikor összeáll a pép. A fakanálról még lelóg egy kicsit, de már nem folyik le róla.
Tálalhatjuk zsemlyeszínűre sütött vöröshagymával. Aki a hagymást nem kedveli, tehéntúróval és tepertős zsírral meglocsolva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.