Elkészítés: A kicsontozott csülökhúst 2x2 cm-es kockákra vágom, a füstölt szalonnát apró kockákra aprítom, a hagymát vékonyan félfőre szeletelem. A paprikát és a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a megtisztított zellergumót felkockázom, a kelkáposzta leveleket metéltre vágom.
Kevés zsíron a bográcsban kisütöm a szalonnát, hozzáadom a félfőre vágott vöröshagymát, sózom, és aranysárgára pirítom. Beleadagolom a kockára vágott csülökhúst, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, megszórom az őrölt köménnyel, mehet bele a babérlevél is. Jól elkeverem, zsírjára sütöm, majd megszórom alaposan az őrölt fűszepaprikával, a vörösborral felengedem, lassú tűzön főzöm. Ha a folyadék elpárologna, kevés vízzel pótolom.
Amikor a hús félpuha, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zellert. Nem kevergetve, hanem rázogatva majdnem készre főzöm. Ekkor hozzáadom a metéltre vágott kelkáposztát, ha szükséges, utána fűszerezem, készre főzöm.
Aki úgy szereti, köretként sós burgonyát adhat mellé. Én inkább friss, ropogós kenyeret és behűtött kovászos uborkát kínálok mellé. Természetesen hideg sör sem hiányozhat mellőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.