Elkészítés: A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát megdinsztelem a szalonna zsírjában, enyhén sózom, borsozom, belepirítom az elkapart májat is. Egy keverőtálban összekeverem a zsemléket a hagymás májjal, a tojással, a fagyasztott zöldséggel, a petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint sózom, jól megborsozom.
A fűszereket egy kis tálban összekeverem. A combok bőrét kezemmel fellazítom, forgójától az alsócomb irányában 1-1 gerezd fokhagymát nyomok sós ujjammal, a húst sózom, és a fűszerkeverékkel bedörzsölöm. A töltelékkel mindegyiket bőven megtöltöm, és tepsibe helyezem.
Felhevítem az olajat, a combokat meglocsolom vele, aláöntöm a bort, és fedetlenül 200 fokos előmelegített sütőbe tolom. A sütő hőmérsékletét 20 perc múlva 180 fokra mérsékelem, majd további kb. 50 perc alatt pirosra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.
Tetszés szerinti körettel, savanyúsággal vagy salátával tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.