Elkészítés: A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk 15 percre. A krumplit, a gombát és a gesztenyepürét a húslevesben feltesszük főni (kb. 10-15 perc).
Ha kész, leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, és kakukkfűvel, petrezselyemmel, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ha szükséges, sózzuk, és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor apróra vágott sonkával hintjük meg (amit esetleg előtte egy kis vajon megfuttattunk, de nem szükséges).
Ha nem gesztenyepürét használunk, akkor elég hosszú és fáradtságos tortúra veszi kezdetét (én legalábbis nagyon utálok gesztenyét pucolni!). A gesztenyét megmossuk, keresztirányban bevagdosunk minden szemet, majd sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megpucoljuk, ügyelve, hogy lehetőleg ne kerüljön bele a hártyákból, és ekkor kezdünk vele dolgozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.