Elkészítés: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. Mérsékelt lángon kb. 5 percig főzzük, közben ízlés szerinti mennyiségű rumot (vagy rumaromát) öntünk hozzá.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve, tálalás előtt langyosra hűtjük.
A mákot egy teflon serpenyőben mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett, kicsit megpörköljük (pár pillanat alatt megpörkölődik, tehát vigyázni kell, nehogy megégjen!!!!). Végül egy tányérra kiöntjük, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább.
Tálaláskor a langyosra hűtött leves tetejére rákanalazzuk a mákos habgaluskát, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.