Elkészítés: A tésztához egy mély keverőtálban a vajat szétmorzsoltam a liszttel, majd a többi hozzávalóval cipó formára összegyúrtam. Lisztezett tálban, a felületét is belisztezve, konyharuhával letakarva, langyos helyen fél órát pihentettem.
Ameddig a tészta pihent, a töltelékhez a gesztenyemasszát kevés rumos befőttlével lazítottam, és belekevertem az aprított meggyet.
A tésztát átgyúrtam, 12 részre daraboltam. Egyenként vékonyra kinyújtottam, a felső szélekre egy csíkban felkentem a tölteléket, feltekertem és patkót formáztam.
Papírral bélelt tepsibe sorakoztattam, tojással megkentem, fél órát langyos helyen pihentettem.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem, a patkókat újra lekentem, és kb. 15 perc alatt piros-barnára megsütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.