Elkészítés: A csirkehúst feldaraboljuk, majd jól megmossuk, hagyjuk lecsepegni, utána sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk, és közepes vastagságú cikkekre vágjuk. Ugyanezt tesszük az paradicsomokkal és a paprikával is. Az almát megpucoljuk, megmossuk, kiszedjük a magházát, majd félbevágjuk, és kisebb cikkekre vágjuk. A fokhagymát apróra kockázzuk, a babérlevelet meg kisebb darabokra törjük.
Ha mindez kész, előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy jénait, és az aljába beleöntjük az olajat, a fehérbort és egy kevés vizet. Erre rárakjuk az összeszeletelt zöldségeket, megszórjuk a fokhagymával, a babérlevéllel, a szerecsendióval, sóval és borssal, majd az egészet jól összekeverjük.
Ezután rárakjuk a csirkehúst, majd alufóliával lefedjük a tepsi/jénai tetejét, és 160 fokos légkeveréses (190 fokos sima sütő) sütőben hagyjuk 1 órán keresztül az egészet összepárolódni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük a tepsit/jénait még 1/2-3/4 órára a sütőbe, hogy a hús jól megpiruljon.
Köretként krumplipürét készítünk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.