A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd frissen fóliába tesszük és berakjuk a hűtőbe 1 órát pihenni.
Miután ez meg volt, kivesszük a hűtőből, egy kis darabot letörünk belőle és félretesszük, a többit nagyon óvatosan megpróbáljuk kinyújtani. Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül, akkor a darabkákat a tortaformába lapogatjuk (én egy 18 cm átmérőjű tortaformát használtam) úgy, hogy az alján szétlapítjuk a tésztát és körbe, a szélére is teszünk elég magasan kb. 4 ujjnyian, hogy amikor beleöntjük a tölteléket szépen körbeölelje azt a perem.
A tésztát megszurkáljuk villával és egy picit elősütjük, kb. 5 percig.
A töltelékhez a répát meghámozzuk, felkockázzuk kisebb darabokra, ugyanúgy a cukkinit és a vöröshagymát is felvágjuk (én nem hámoztam meg, csak alaposan megmostam).
Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanálnyi olajat, szépen fokozatosan megpároljuk a zöldségeket, előbb a répát rakjuk bele, majd a hagymát és végül a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Miközben párolódnak, elkészítjük a tejes mixet. A tejet egy tálba öntjük, belerakjuk a sajtot, tojásokat és a keményítőt, ezt jól összekeverjük. Miután a zöldségek elkészültek, a tejes mixet ráöntjük és a serpenyőben besűrítjük egy kicsit.
A tésztát kivesszük 5 perc után a sütőből és beleöntjük a besűrített zöldséges mixet.
A félretett tészta darabkából csíkokat formálunk, és azzal díszítjük a pite tetejét. Berakjuk a sütőbe és készre sütjük. Akkor jó, ha már nem remeg a közepe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.