1. A tésztához egy tálban elkeverem a sót és a lisztet. Hozzáadom a felkockázott, puha margarint, az ujjaimmal apránként elmorzsolom a liszttel, majd hozzáöntöm a jeges vizet apránként, folyamatosan gyúrva a tésztát. 2. A tésztát lisztezett deszkára teszem, jól átgyúrom, majd két részre osztom úgy, hogy az egyik fele kicsivel kisebb adag legyen.3. Egy-egy gombóccá gyúrom a két rész tésztát, fóliába csomagolom és fél órára hűtőbe teszem.4. A hűtőből kivéve a nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtom, akkorára, hogy a piteformánkba illeszkedjen. A piteformát kevés vajjal kivajazom, liszttel meghintem, majd beleegyengetem a tésztát.5. A formába myomkodott pitetésztát villával átszurkálom, majd 10 percre fagyasztóba teszem.6. A töltelékhez az almákat meghámozom, ujjnyi kockákra vágom. Hozzáadom a reszelt citromhéjat, a fűszermixet és állni hagyom pár percig.7. Egy kis lábasban a cukrot alacsony lángon karamellizálom, majd hozzáöntöm a meleg vizet. Vigyázat, ne hajoljunk közel mert felcsap a gőz! 8. Beleteszem a fűszerezett almakockákat és folytonos kevergetés mellett közepes lángon addig főzöm tovább, amíg már csak két ujjnyi folyadék marad alatta.Ekkor lehúzom a tűzről, elkeverem a liszttel és hagyom langyosra hűlni.9. A tölteléket ezytám elegyengetem a tésztán, majd a kisebb tésztát is kiveszem a hűtőből és lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. Ezután szabadon csinosíthatjuk vele a piténket, akár csak egyben ráterítve, akár villával vájt karcokkal díszítve, vagy különböző formákat vághatunk ki belőle,de minden esetben a végén a tejjel megkenjük a tetejét és meghintjük cukorral. 10. A pitét az előmelegített sütőbe tolom, majd 180 °C-on 40 perc alatt aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.