Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágtam, olajon megpároltam, majd rátettem a szeletelt gombát. Zsírjára sütöttem, fűszereztem, rászórtam a finomra vágott petrezselyemzöldet, hozzákevertem a lisztet, a reszelt sajtot és a tejet, majd összefőztem. A tűzről levéve kicsit hagytam hűlni, hozzákevertem a tojássárgákat és a zsemlemorzsát. 1/2 órát hagytam állni, hogy megduzzadjon a zsemlemorzsa, könnyen lehessen formázni.
Vizes kézzel rudakat formáztam, zsemlemorzsába mártottam, és olajban kisütöttem.
A sajtmártáshoz a tojásokat felverjük a vajjal, hozzákeverjük a tejet is.
Vízgőz felett jól besűrítjük. Amikor besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot is. Addig keverjük gőz felett a keverőgépünkkel, míg a sajt elolvad. Felforralni nem szabad! Ízesítsük sóval és borssal.
A gombaropogóst a sajtmártással, párolt rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.