Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, ezután feltesszük főni. A főzővizet aszerint adagoljuk, hogy hígabb vagy sűrűbb levest szeretünk-e.
A gombát közben pároljuk, a sárgarépát és a fehérrépát apróbb darabokra vágjuk, és a fél hagymával, illetve a petrezselyem zöldjével a levesbe tesszük.
Mikor a lencse már csaknem puha, hozzátesszük a gombát és a mézet, megsózzuk.
Az olajból (zsírból) és a lisztből sötétebb rántást készítünk, s amikor a lencse már puha, hozzáadjuk a leveshez, és összefőzzük. A vörösbort ezután öntjük a forrásban lévő levesbe, citromlével vagy ecettel és cukorral ízlésünk szerint utána ízesítjük.
Csipetkét főzünk bele, esetleg kevés tejföllel dúsítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.