Elkészítés: 1. A leveles tésztát kiolvasztom, majd a sütőt 200 fokra előmelegítem.
2. A gombát, hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem.
3. A vajat megolvasztom, beleteszem a gombát és a hagymát, 10 perc alatt puhára párolom.
4. Ráteszem a lisztet, összekeverem, majd a bort is ráöntöm, sűrűre főzöm (1-2 perc).
5. A petrezselymet megmosom, apróra vágom, túróval, sóval, borssal a gombás masszához keverem.
6. A masszát beletöltöm a lepényformába, ráteszem a tésztát, lenyomkodom a szélét.
7. A tojássárgát elkeverem a vízzel, megkenem vele a tészta tetejét; a tésztát késsel becsíkozom, hogy el tudjon menni belőle a gőz.
8. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta aranysárgára sül, majd a formában tálalom.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.