Előkészítés: A húst megmossuk, bedörzsöljük a mustárral és megborsozzuk. A tésztát hagyjuk kiengedni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk.
Elkészítés: Vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a hússzeleteket mindkét oldalukon 1–2 percig sütjük benne, hogy a külsejük megpiruljon. Áttesszük egy tálra hűlni. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, és rövid ideig pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát. Magas hőfokon 3–4 percig pirítjuk, amíg levet ereszt, utána 4–5 percig pároljuk, míg a gomba leve elfő. Hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat). A tésztát négy darabra vágjuk, és az egyes darabokat nagyon vékony négyzetekre kinyújtjuk. Mindegyik négyzet sarkait levágjuk, és a négyzetek közepébe egy-egy kanálnyi gombás masszát kenünk. Ráfektetünk egy-egy szelet húst, és megszórjuk egy-egy kanálnyi zsemlemorzsával. A tészta széleit a közép felé hajtjuk, és vízzel összetapasztjuk. A szélekkel lefelé sütőlemezre helyezzük. A sarkokból készített tésztacsíkokkal díszítjük, és mindegyiket bekenjük a felvert tojással. A sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg megpirul. Petrezselyemmel díszítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1090 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.