Előkészítés: A húst megmossuk, bedörzsöljük a mustárral és megborsozzuk. A tésztát hagyjuk kiengedni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk.
Elkészítés: Vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a hússzeleteket mindkét oldalukon 1–2 percig sütjük benne, hogy a külsejük megpiruljon. Áttesszük egy tálra hűlni. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, és rövid ideig pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a gombát. Magas hőfokon 3–4 percig pirítjuk, amíg levet ereszt, utána 4–5 percig pároljuk, míg a gomba leve elfő. Hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat). A tésztát négy darabra vágjuk, és az egyes darabokat nagyon vékony négyzetekre kinyújtjuk. Mindegyik négyzet sarkait levágjuk, és a négyzetek közepébe egy-egy kanálnyi gombás masszát kenünk. Ráfektetünk egy-egy szelet húst, és megszórjuk egy-egy kanálnyi zsemlemorzsával. A tészta széleit a közép felé hajtjuk, és vízzel összetapasztjuk. A szélekkel lefelé sütőlemezre helyezzük. A sarkokból készített tésztacsíkokkal díszítjük, és mindegyiket bekenjük a felvert tojással. A sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg megpirul. Petrezselyemmel díszítjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1090 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.