Előkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük . A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, összevagdaljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, és a gombát a hagymával kb. 5 percig pirítjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük, és ha kihűlt, belekeverjük a zöldfűszereket. Kivajazzuk a formá(ka)t. A tésztát hat darabra vágjuk, és kibéleljük vele a formákat úgy, hogy az oldalukra is jusson. Villával több helyen megszurkáljuk a tésztát, sütőpapírt terítünk rá, és rászórjuk a babot. A sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a tojással, sóval, borssal fűszerezzük. A tortákat kivesszük a sütőből, leemeljük a sütőpapírt és a babot (lásd a Vakon sütés című keretes anyagot). A tortákra szétosztjuk a gombát, és leöntjük a tojással. A sütőben további 15 percig sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 504 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.