Elkészítés: A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, kettévágjuk. Az így kapott 8 húsdarabot nem túl vékony szeletekké verjük. Grillfűszerrel vagy sóval és borssal bedörzsöljük, és 5 dkg vajon mindkét felüket átsütjük. Ezután a hússzeleteket egy tűzálló tálra fektetjük.
A visszamaradt lében 20 dkg felszeletelt gombát addig párolunk, amíg a saját levét el nem főtte, kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd a húsra simítjuk.
Ezután 4 dl tejet simára keverünk 4 dkg liszttel, beledolgozunk 4 dkg vajat, és kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük. A tűzről levéve, belereszelünk 5 dkg sajtot és belekeverünk 1 dl tejfölt. Enyhén megsózzuk, csipetnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük, és bevonjuk vele a húst.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje halvány rózsaszínű nem lesz. Salátával kínáljuk. Adhatunk mellé vajon párolt rizst is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.