Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A spárgakonzervet lecsepegtetjük, 4 szálat és néhány szelet gombát félreteszünk, a többi spárgát felaprítjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a spárgát, két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, tovább sütjük két percen át, folyamatosan kevergetjük. Meglocsoljuk a fehérborral, és addig folytatjuk a főzést, amíg a bor elpárolog. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáöntjük a meleg levest, és tovább főzzük, amíg kissé elfő a leve. Ezután levesszük a tűzről, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk pihenni pár percig, hogy a rizs jól átvegye a többi hozzávaló aromáját. Végül a rizst tányérra szedjük, az egyben hagyott spárgákkal, és a gombával díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 356 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.