Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A szurokfüvet és a petrezselymet leöblítjük, levélkéit letépkedjük a száráról és felaprítjuk. Az olajbogyókat kimagozzuk és felvagdaljuk. A kenyeret egyforma kis kockákra vágjuk, és leöntjük langyos vízzel.
A juhsajtot szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az olajbogyókkal és 1 evőkanál olívaolajjal.
A darált marhahúst a paradicsompürével, a tojással, 2 evőkanál olívaolajjal, a kinyomkodott fehér kenyérrel, a hagymával, a fokhagymával, a fűszernövényekkel képlékeny húsmasszává gyúrjuk. Sóval, borssal és cayenne-i borssal csípősre ízesítjük.
A húsmasszát kb. 8 adagra osztjuk, s ezeket az adagokat a munkaasztalon lelapítjuk. Az egyik felükre sajttölteléket rakunk, a másikkal befedjük, és összenyomjuk őket. A húspogácsákat bekenjük olívaolajjal.
Az asztali grillt felhevítjük, enyhén beolajozzuk, s a húspogácsákat minden oldalukon kb. 5 percig sütjük.
Tzatzikivel fogyasztjuk. A hús mellett padlizsán- és cukkiniszeleteket is süthetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.