Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A szurokfüvet és a petrezselymet leöblítjük, levélkéit letépkedjük a száráról és felaprítjuk. Az olajbogyókat kimagozzuk és felvagdaljuk. A kenyeret egyforma kis kockákra vágjuk, és leöntjük langyos vízzel.
A juhsajtot szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az olajbogyókkal és 1 evőkanál olívaolajjal.
A darált marhahúst a paradicsompürével, a tojással, 2 evőkanál olívaolajjal, a kinyomkodott fehér kenyérrel, a hagymával, a fokhagymával, a fűszernövényekkel képlékeny húsmasszává gyúrjuk. Sóval, borssal és cayenne-i borssal csípősre ízesítjük.
A húsmasszát kb. 8 adagra osztjuk, s ezeket az adagokat a munkaasztalon lelapítjuk. Az egyik felükre sajttölteléket rakunk, a másikkal befedjük, és összenyomjuk őket. A húspogácsákat bekenjük olívaolajjal.
Az asztali grillt felhevítjük, enyhén beolajozzuk, s a húspogácsákat minden oldalukon kb. 5 percig sütjük.
Tzatzikivel fogyasztjuk. A hús mellett padlizsán- és cukkiniszeleteket is süthetünk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.