Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára a masszát egyenletesen kétfelé elosztva elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt 2 körön. Szép magasak lesznek, kb. 15 cm átmérőjű. A tepsit a 100-120 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A gránátalma magját villával kiszedjük, de nem kell mind, csak a fele, és annak szűrőn átnyomjuk a levét. A bébi narancsot felkarikázzuk és kimagozzuk, majd a barna cukorral és a borral, no meg a gránátlével és fűszerrel felfőzzük, és addig keverjük, míg besűrűsödik. Citromlével meglocsoljuk, és hagyjuk kihűlni.
Ezzel díszítjük a torta tetejét, ha kihűlt már a kompótunk. Friss gránátalmamagokkal megszórjuk még, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.