Elkészítés: A gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, őrölt feketeborssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről és félretesszük, amíg nem kerül sorra.
A megtisztított csirkemellfiléket bedörzsöljük sült csirke fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk.
Ezalatt elkészítjük a rétesbatyukat. Kikeverünk 1-2 teáskanál tejfölt olajjal, ezzel fogjuk megkenni a réteslapokat. Kiterítünk egy réteslapot, félbehajtuk, megkenjük a tejfölös olajjal, majd ismét félbehajtjuk, így egy negyed négyzetünk marad a batyu készítésére. A batyu közepére elhelyezünk egy darabka camembert sajtot, majd rákanalazunk a gombából, és felhatjuk a négy sarkát, összekötjük snidlinggel. Így járunk el a maradék 7 batyunál is.
Tűzálló tálba sorakoztatjuk a batyukat, és aranybarnára pirítjuk őket 180-190 fokos előmelegített sütőben.
Amíg sülnek a batyuk, elkészítjük az áfonyaszószt. Az aszalt áfonyát egy lábasba tesszük, felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erdei gyümölcs lekvárt, fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Felforraljuk, majd 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük. A szószt melegen tartjuk tálalásig.
A hússzeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. Addig elkészül a rétesbatyu is.
A grillezett csirkemelleket 2-2 db rétesbatyuval és az aszalt vörös áfonya szósszal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.