Elkészítés: Az 1. réteghez 3 tojásfehérjét habbá verünk. 3 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1 csomag zselatint feloldunk 1,5 dl vízben, felforraljuk, és még melegen a tojássárgához öntjük. Utána óvatosan belekeverjük a kemény habot. Nagyobb formába öntjük, és betesszük a hűtőbe.
A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, csak a cukor mellé még 3 evőkanál kakaóport is adunk. Ráöntjük az első rétegre, és visszatesszük a hűtőbe!
A 3. réteghez 1 nagy pohár tejfölt (4,5 dl) kikeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint feloldunk, felforraljuk, és langyosan adjuk hozzá a tejfölös masszához. Ráöntjük a 2. rétegre, majd visszatesszük a hűtőbe!
A 4. réteghez 5 dl színes szörpből (legjobb a málnaszörp, de meggy- vagy kiviszörppel sem rossz) és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, csak utána öntjük rá a 3. rétegre. Itt kell több időt várni, mielőtt ráöntjük, mert a szörp előszeretettel felszedi a tejfölös réteget. :)
Dermedésig a hűtőben tarjuk, a legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.