A gumisüti elkészítéséhez először minden réteghez megcsináljuk a zselatint: 2 dkg zselatinra öntünk 1 dl vizet, kb. 5 perc alatt hagyjuk megduzzadni, majd felhasználás előtt a mikróban felmelegítjük, míg a zselatin fel nem oldódik. Ezt a műveletet négyszer elvégezzük.
Az 1. réteghez 50 dkg natúr joghurtot a kakaóporral és 4 ek porcukorral alaposan kikeverünk. A zselatint a fent leírt módon elkészítjük, majd folyamatos keverés közben a kakaós masszához adjuk. Egy magas falú tepsibe vagy jénaba öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A 2. réteghez a málnaízű joghurthoz hozzáadunk 4 ek porcukrot, és kikeverjük. A fent leírt módon elkészített zselatint folyamatosan kevergetve hozzákeverjük, és óvatosan a kakaós rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
A 3. réteghez 50 dkg natúr joghurthoz hozzáadjuk a sárgadinnye ízű italport. Adhatunk még hozzá porcukrot, de mivel az italpor ízesített, előtte kóstoljuk meg. Megszínezzük egy kicsit narancssárga ételszínezékkel, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az elkészített zselatint. Mehet a málnás rétegre óvatosan, és vissza a hűtőbe.
A 4. réteg elkészítéséhez a tejfölt kikeverjük 3 ek porcukorral, a levendulaszörppel és egy kevés lila ételszínezékkel. Kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük még porcukorral vagy levendulaszörppel, majd az elkészített zselatint is hozzákeverjük. A sárgadinnyés rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe. Legalább 2 órát dermesszük tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.