Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gyömbéres libamell recept
recept
Mester

Gyömbéres libamell

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2002. 11. 04.

Elkészítés

Előkészítés: A libamelleket kettévágjuk, gondosan eltávolítunk róluk minden tok és tollmaradványt, majd leöblítjük, lecsepegtetjük, és gyengén besózzuk őket. A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk. A hagymákat megtisztítjuk, az egyiket apróra felkockázzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: A fél mellek bőrét bekockázzuk, mindkét oldalukat meghintjük (frissen) őrölt borssal és gyömbérrel. A sütőbe is betehető edényben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, bőrös oldalukkal lefelé beletesszük a fél melleket, mindkét oldalukon 5-5 percig pirítjuk. Alájuk öntünk 1 dl bort, lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk (35-40 perc), majd fedetlenül pirosra sütjük (további 10-15 perc). Közben a körethez a karfiolt és a brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymafejet, a babérlevelet (hogy ne „illatosítsa” be annyira a lakást), és fedő alatt puhára főzzük, majd melegen tartjuk. Tűzálló edényben, a tűzhelylapon felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a felkockázott hagymát. Rádobjuk a rizst, elkeverjük a kurkumával, felöntjük a húslevessel, aztán lefedjük, és a sütőben, a hús alá helyezett rácsra téve (vagy mikróban) 20-25 percig, puhára pároljuk. Melegen tartjuk. A pecsenyealjat lezsírozzuk, kisebb edénybe szűrjük, hozzáadjuk a lekvárt és 2 dl bort, majd erős tűzön a felére beforraljuk. Elkeverjük a maradék fél dl borban az étkezési keményítőt, végül 1 csipet sóval, ízlés szerint (frissen) őrölt borssal a mártásba öntjük, és éppen csak sűrűsödésig forrósítjuk (1 perc). A fél melleket kissé rézsútosan felszeleteljük, a leszűrt karfiollal és brokkolival, valamint a rizzsel körítve tálaljuk. Paradicsommal, petrezselyemlevélkékkel díszíthetjük. A mártást külön csészében kínáljuk hozzá.

Megjegyzés
Munka: kb. 35 perc Fogyasztható: kb. 2 óra múlva 1 adag: 3923 kcal Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.