Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit (a tojás kivételével) egy nagyobb tálban elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a teáskanálnyi korongokat szaggatunk ki belőle, amikkel a margarinnal kikent, kilisztezett kosárka formákat kibéleljük.
2. A kosárkákat a 180°C fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
3. A meggyet egy lábasban 1 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel alacsony lángon felfőzzük. Egy másik tálban a maradék 1 dl vízzel elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a meggyes tölteléket, végül még melegen a linzerkosárkákba halmozzuk.
4. Ha a kosárkák kihűltek, tálaljuk őket citromfagyival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.