Előkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, formázzuk (a lábakat és a szárnyakat a testhez kötözzük). A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a gombát és a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A gyöngytyúkot kb. 2 l hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, lassú tűzön felforraljuk. A levesen keletkező habot szűrőkanállal lemerjük. Egy óráig gyöngyöző forralással főzzük. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, a fűszereket, a paradicsompürét, és továbbra is lassan készre főzzük. A vajat keverőtálban kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a gyömbért, a maceszlisztet, a pisztáciát, 0,5 dl vizet, és sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, 10-15 percig pihentetjük, majd vizezett kézzel diónyi méretű gombóckákat formázunk, és forrásba lévő sós vízben (10-12 perc) megfőzzük. A puhára főtt húst és a zöldségeket a levesből kiemeljük, meleg helyre tesszük, a levest 10-15 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük. A húst kicsontozzuk, a zöldségekkel együtt metéltre vágjuk, és a pisztáciás gombóckákkal tányérba (leveses csészébe) tesszük. Rámerjük a forró levest, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 460 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.