Előkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, formázzuk (a lábakat és a szárnyakat a testhez kötözzük). A sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a gombát és a hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Elkészítés: A gyöngytyúkot kb. 2 l hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, lassú tűzön felforraljuk. A levesen keletkező habot szűrőkanállal lemerjük. Egy óráig gyöngyöző forralással főzzük. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, a fűszereket, a paradicsompürét, és továbbra is lassan készre főzzük. A vajat keverőtálban kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a gyömbért, a maceszlisztet, a pisztáciát, 0,5 dl vizet, és sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük, 10-15 percig pihentetjük, majd vizezett kézzel diónyi méretű gombóckákat formázunk, és forrásba lévő sós vízben (10-12 perc) megfőzzük. A puhára főtt húst és a zöldségeket a levesből kiemeljük, meleg helyre tesszük, a levest 10-15 percig pihentetjük, majd szűrőruhán átszűrjük. A húst kicsontozzuk, a zöldségekkel együtt metéltre vágjuk, és a pisztáciás gombóckákkal tányérba (leveses csészébe) tesszük. Rámerjük a forró levest, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 460 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.