Előkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, húsát vékonyan felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a mozzarellát szeletekre vágjuk. A grillsütőt a legmagasabb fokozatra előmelegítjük.
Elkészítés: A grillrostélyra alufóliát fektetünk. Rátesszük a cukkini- és a paprikaszeleteket, megpermetezzük az olívaolajjal, és kb. 5 percig grillezzük, amíg puhulni kezdenek. A cipókat félbevágjuk, egy-egy darabot a zöldségek tetejére teszünk, a cipó héjas oldalával fölfelé, és enyhén megpirítjuk. Kivesszük a cipókat, és a zöldségeket átforgatjuk, tovább grillezzük. A cipók vágott oldalát – amelyet nem pirítottunk meg – bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórjuk az oregánóval, ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Betakarjuk a mozzarellaszeletekkel. A cipópizzákat visszahelyezzük a grillsütőbe. Erős fokozaton 3–5 percig pirítjuk. Akkor van kész, amikor a sajt megolvadt és barnulni kezd. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 325 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.