Elkészítés: A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a végén belekeverek 5 dkg cukrot, így keményebb lesz a hab. A sárgájákat habosra keverem a maradék 15 dkg cukorral, lassanként hozzáadagolom a tejet és az étolajat. Beleszórom az előző este vízbe, esetleg rumba áztatott mazsolát, majd kézi habverővel beleforgatom először a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a felvert fehérjéket.
Egy kb. 2 literes, közepén lyukas kuglófformát kikenek, kiszórom zsemlemorzsával. Ebbe öntöm a tészta 2/3 részét. A maradékhoz hozzákeverem az 1 evőkanál kakaót, és óvatosan azt is a formába öntöm.
180 fokon kb. 1 órát kell sütni. Én tűpróbával szoktam ellenőrizni a sütési idő lejárta előtt úgy 10 perccel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.