Elkészítés: Az almát és a barackot előző nap kis szirupban megfőzzük, félretesszük, hűtjük (szirup: 5 dkg cukor, kevés citromsav vagy citromlé). Az epret is előző nap lecukrozzuk (10 dkg cukor), hűtőbe rakjuk. Még aznap este a cukros szirupot leöntjük róla, és a cukor másik felével (10 dkg) szirupot főzünk, majd az epret belekeverjük, 1 percig főzzük, üvegbe tesszük.
Másnap a tejet és a tejszínt elkeverjük csomómentesre a keményítővel, hozzáadjuk az almáról és barackról leszűrt szirupot, meg a 2 darab felkarikázott banánt, és tűzön kevergetjük, de csak addig, amíg a keményítő besűrűsíti. Tovább nem szabad, mert tönkremegy, és nem sűrűsödni fog, épp ellenkezőleg. A banán is szépen egyben marad.
Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a hideg gyümölcsöket, az eperszirupot és a finom, krémes joghurtot. Megkóstoljuk, és ha kell még, citrommal ízesítjük, majd díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.