Előkészítés: A túrót szitán áttörjük. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: Két tojásból a liszttel, csipet sóval víz nélkül tésztát gyúrunk, pihentetjük, vékonyra kisodorjuk, finommetéltre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük (ha vaníliás tejben főzzük, lényegesen finomabb lesz), leszűrjük, lehűtjük. A maradék négy tojást kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 1/3-adával habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrozott gyümölcsöt, egy csipet sót, az áttört túrót, majd a kifőtt tésztát. A tojások fehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verjük, és óvatosan a túróval elkevert tésztához keverjük. A sütőt 180 C fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy kisebb tepsit vajjal megkenünk, majd egyesével három réteslapot helyezünk a tepsibe (a rétegeket olvasztott vajjal meglocsoljuk) úgy, hogy 3-4 cm magasságban kilógjon a réteslap. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a réteslapokkal kibélelt tepsiben, majd a kilógó részeket ráhajtjuk a töltelékre. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. A sütőben 40 percig sütjük, 10 percig meleg helyen pihentetjük, kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 342 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.