Előkészítés: A túrót szitán áttörjük. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A cukrozott gyümölcsöt apró kockára vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük.
Elkészítés: Két tojásból a liszttel, csipet sóval víz nélkül tésztát gyúrunk, pihentetjük, vékonyra kisodorjuk, finommetéltre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük (ha vaníliás tejben főzzük, lényegesen finomabb lesz), leszűrjük, lehűtjük. A maradék négy tojást kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukor 1/3-adával habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrozott gyümölcsöt, egy csipet sót, az áttört túrót, majd a kifőtt tésztát. A tojások fehérjét a cukor 2/3-adával kemény habbá verjük, és óvatosan a túróval elkevert tésztához keverjük. A sütőt 180 C fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy kisebb tepsit vajjal megkenünk, majd egyesével három réteslapot helyezünk a tepsibe (a rétegeket olvasztott vajjal meglocsoljuk) úgy, hogy 3-4 cm magasságban kilógjon a réteslap. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a réteslapokkal kibélelt tepsiben, majd a kilógó részeket ráhajtjuk a töltelékre. Olvasztott vajjal meglocsoljuk. A sütőben 40 percig sütjük, 10 percig meleg helyen pihentetjük, kockára vágva, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 darab: 342 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.