Elkészítés: A piskótát a hagyományos módon készítjük el: a tojásfehérjét felverjük 1 evőkanál cukorral. A tojássárgáját összekeverjük 2 evőkanál cukorral, majd a fehérje keményre vert habját hozzáadjuk, lassan kevergetve a lisztet és a sütőport is belekeverjük. Vajjal kikent tortaformába (25 cm átmérőjű) öntjük. Kb. 180 fokon sütjük 15-20 percig, a formában hagyjuk kihűlni.
A joghurtot a vaníliás cukorral és a cukorral nagy edényben kikeverjük. A keményre vert tejszínt hozzáadjuk a joghurthoz, fakanállal alaposan összekeverjük.
2 dl vízben forrásig kevergetjük a zselatint, ha langyosra hűlt, a krémhez adjuk. Ezután a megtisztított, kimagozott, apróra vágott gyümölcsöt a krémbe szórjuk. A kész krémet a formában hagyott piskótára öntjük, és hűtőbe tesszük kb 1,5 órára.
A tetejére olyan színű tortazselét teszünk, amilyen a gyümölcshöz illik (pl.: meggyes tortához piros színű zselé illik). A tortazselé dermedéséhez ismét tegyük hűtőbe a süteményt.
Díszíthetjük még kimaradt gyümölccsel, tejszínhabbal, reszelt étcsokoládéval.
Tálalásig hűtőben kell tartani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.