Elkészítés: A zselatint hideg vízben felpuhítjuk, majd lecsepegetjük, és kis lángon 2 evőkanál vízben feloldjuk. Felolvasztunk - szintén kis lángon - 12 dkg cukrot 4 evőkanál vízben. Apránként emeljük a hőfokot, és addig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. A tojásfehérjéket a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval felverjük. A keverést nem abbahagyva hozzáöntjük a zselatint és a karamellt. Az egészet egy vízzel kiöblített kb. 1,5 l-es tortaformába töltjük, és 12 órára hütőszekrénybe tesszük.
A narancsokat megmossuk, lereszeljük a héjukat, összekeverjük a tejjel˙(kb. 2 evőkanálnyit félretesszünk) és a mézzel. Csaknem forrásig melegítjük, ekkor hozzáadjuk a 2 evőkanál tejjel elkevert keményítőt, és 2-3 percig közepes lángon kevergetjük, míg besűrűsödik.A tortát tányérra borítjuk, a már kihűlt krémmel, csokoládédarabokkal, esetleg narancshéjjal díszítjük. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.