Elkészítés: A tésztához összemorzsoljuk a margarint a sütőporral elkevert liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk, ha nehezebben áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt. Letakarva kb. 2 órát pihentetjük. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ráöntünk 1,5 dl forró vizet, és félretesszük pihenni. A sütőt előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, aztán sütőlapra terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 4 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük szilvalekvárral, elsimítjuk rajta a máktölteléket, majd kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, beleszórjuk a darált mákot, és ízlés szerint cukrot. A teljesen kihűlt sütire kenjük a mákos habot, majd 1 órán át pihentetjük. Tálalás elött felvágjuk, tejszínhabbal diszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.