Előkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, kevés cukrot adunk hozzá, és meleg helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, csipet sót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tepsit kikenjük margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk a dióval, kevés cukorral, rárakjuk a szilvát, és kb. 10 percig kelni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojással, a cukorral, a fahéjjal simára keverjük a tejszínt, ráöntjük a szilvára. Betesszük a sütőbe, és kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és 15 percig hűlni hagyjuk. A sütőt közben 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) felmelegítjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. A habot a kissé kihűlt süteményre kenjük, majd visszatesszük a sütőbe, és a sütő legfelső részén aranyszínűre megkapatjuk, kb. 10 perc alatt. A tepsiben hűtjük ki, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 275 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.