Előkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, kevés cukrot adunk hozzá, és meleg helyen kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, csipet sót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A tepsit kikenjük margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük. A tetejét megszórjuk a dióval, kevés cukorral, rárakjuk a szilvát, és kb. 10 percig kelni hagyjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojással, a cukorral, a fahéjjal simára keverjük a tejszínt, ráöntjük a szilvára. Betesszük a sütőbe, és kb. 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és 15 percig hűlni hagyjuk. A sütőt közben 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) felmelegítjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és a cukorral. A habot a kissé kihűlt süteményre kenjük, majd visszatesszük a sütőbe, és a sütő legfelső részén aranyszínűre megkapatjuk, kb. 10 perc alatt. A tepsiben hűtjük ki, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 275 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.