Elkészítés: A lisztben a vajat elmorzsolom, a többi hozzávalóval összegyúrom, és közepes méretű tepsibe nyújtom, kézzel elegyengetem, előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig elősütöm. (Zsíros tésztánál nem kell kikenni a tepsit.)
Közben a töltelékhez a túrót villával összetöröm, hozzákeverem a többi belevalót, a félig sült tésztát vékonyan megkenem baracklekvárral, elsimítom rajta a tölteléket, és visszatolom a sütőbe további 25 percre.
A sütés végén a sütő hőmérsékletét 140 fokra mérsékelem, légkeverésre állítom.
A tojásfehérjéből leheletnyi sóval kemény habot verek, fokozatosan hozzáverem a porcukrot, majd a lekvárt. A forró sütemény tetejére felkenem a tojáshabot, villával kicsit megcifrázom, a sütőbe visszatolva (hagyományos sütőnél fakanál nyelével a sütőt kitámasztva) kb. 10 percig szárítom, ameddig a tojáshab megszilárdul.
Megvárom, amíg a süti teljesen kihűl, vizes késsel szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.