Előkészítés: A lisztet összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, a chiliporral (ha nem szeretjük a csípőset, akkor édesnemes pirospaprikával), a sütőporral és annyi vízzel (kb. 4 dl), hogy sűrű palacsintatészta-masszát kapjunk belőle. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. A fokhagymát áttörjük.
Elkészítés: A palacsintatésztához keverjük a hagymaszeleteket és a fokhagymát. Nagy serpenyőben bőségesen olajat forrósítunk, és a tésztamasszát evőkanalanként beletesszük, kis lepényekké lapítjuk. A lepénykék mindkét oldalát aranybarnára sütjük ügyelve arra, hogy a belseje is átsüljön. Papírtörlővel borított rácsra helyezzük, hagyjuk lecsepegni. Forrón, főzelékek (tök, spenót, lencse) feltéteként vagy mártogatáshoz (chilimártással, sajtszósszal, paradicsomos salsaszósszal) tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 337 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.