Előkészítés: A lisztet összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, a chiliporral (ha nem szeretjük a csípőset, akkor édesnemes pirospaprikával), a sütőporral és annyi vízzel (kb. 4 dl), hogy sűrű palacsintatészta-masszát kapjunk belőle. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük. A fokhagymát áttörjük.
Elkészítés: A palacsintatésztához keverjük a hagymaszeleteket és a fokhagymát. Nagy serpenyőben bőségesen olajat forrósítunk, és a tésztamasszát evőkanalanként beletesszük, kis lepényekké lapítjuk. A lepénykék mindkét oldalát aranybarnára sütjük ügyelve arra, hogy a belseje is átsüljön. Papírtörlővel borított rácsra helyezzük, hagyjuk lecsepegni. Forrón, főzelékek (tök, spenót, lencse) feltéteként vagy mártogatáshoz (chilimártással, sajtszósszal, paradicsomos salsaszósszal) tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 337 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.