Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, felöntjük a húslevessel, és felforraljuk. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A hagymát a levesbe tesszük, és lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya és a hagyma is megpuhul. A tűzről levesszük, merülő mixerrel pépesítjük, őrölt borssal, köménnyel, és ha szükséges, sóval ízesítjük, majd a tejszínnel simára keverjük. Amíg a leves fő, a cipók tetejéről egy-egy szeletet levágunk, és a cipók belét kikaparjuk. (Megszárítva zsemlemorzsának használhatjuk fel.) A forró levest a kistányérra állított cipókba merjük, a tetejét finomra vagdalt snidlinggel meghintve máris tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 321 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.