Elkészítés:
1.) A tésztát felengedjük, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és egy kör alakú kb. 25 cm átmérőjű, kivajazott sütőtálba vagy jénaiba tesszük.
2.) A tésztát szépen elegyengetjük a tálban úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
3.) A vajat egy edényben felmelegítjük, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát és megpirítjuk.
4.) A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, majd rátesszük a pirított szalonnára és folyamatos kevergetés mellett takaréklángon, fedő alatt kb. 25 percig pároljuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál vizet a hagymához.
5.) A tojást felverjük, és a hagymás szalonnához keverjük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot is, és alaposan átkeverjük a hagymás tölteléket. Megsózzuk, borsozzuk.
6.) A hagymás tölteléket egyenletesen szétterítjük a tésztán, és megszórjuk bazsalikommal és egy kis ételízesítővel.
7.) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Onnan látjuk, hogy kész, hogy a töltelék megszilárdul).
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.