Elkészítés:
1.) A tésztát felengedjük, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, és egy kör alakú kb. 25 cm átmérőjű, kivajazott sütőtálba vagy jénaiba tesszük.
2.) A tésztát szépen elegyengetjük a tálban úgy, hogy egy kis pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
3.) A vajat egy edényben felmelegítjük, rátesszük a csíkokra vágott szalonnát és megpirítjuk.
4.) A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk, majd rátesszük a pirított szalonnára és folyamatos kevergetés mellett takaréklángon, fedő alatt kb. 25 percig pároljuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál vizet a hagymához.
5.) A tojást felverjük, és a hagymás szalonnához keverjük. Hozzákeverjük a reszelt sajtot is, és alaposan átkeverjük a hagymás tölteléket. Megsózzuk, borsozzuk.
6.) A hagymás tölteléket egyenletesen szétterítjük a tésztán, és megszórjuk bazsalikommal és egy kis ételízesítővel.
7.) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. (Onnan látjuk, hogy kész, hogy a töltelék megszilárdul).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.