Elkészítés: A vöröshagymát legyaluljuk, a kendő közepébe tesszük. Marokra fogjuk és lehetőség szerint kertben jó erősen és sokszor odacsapkodjuk pl. egy fa derekához. Ha nincs kert, megteszi a fürdőkád belső fele is. Sajnos a verésért úgy áll bosszút a hagyma, hogy fröcsköl! Ezek után tálba tesszük a hagymát és mennyiségtől függően vízben feloldott cukor-ecet-sóval ízesitjük.
Személyes hozzáfűzés: Dédapám vizimolnár volt. Nagyon szerette a sülthalat, amihez ő készítette ezt a salátát. Őt sajnos nem ismerhettem, de salátája nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.