Elkészítés: A hájat a liszttel és a rummal jól összedolgozzuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra, és a háj 1/3 részét rákenjük. Összehajtogatjuk, és 20 percet hűvös helyen pihentetjük. Aztán újból kinyújtjuk, és a megmaradt háj felét rákenjük, és ugyanúgy járunk el, mint előzőleg. Majd ismét nyújtás, maradék háj kenés, összehajtás, pihenés.
Végül kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, és tetszőlegesen töltjük.
Én diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem. Muffinsütőben 6 db fahéjas almás rózsát is sütöttem. Ehhez 1 db almát használtam fel, az almát megmostam, héjasan vékonyabb szeletekre vágtam, majd vízben, fahéjjal, cukorral, citromlével ízesítve megfőztem, vagyis csak addig, hogy majd hajlítható legyen. Csíkokat vágtam a tésztából, fahéjas kristálycukorral megszórtam, és az almaszeleteket rátettem, majd felcsavartam. Olajozott muffinformába tettem, és megsütöttem 200 fokra előmelegített sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.