Előkészítés: Az uborkákat megmossuk, szárazra töröljük. Az olívabogyókat és a haldarabokat kiemeljük a sós léből, illetve az olajból, majd lecsepegtetjük. A petrezselymet leöblítjük, 12 apró levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit lecsipkedjük a szárakról. A paprikát megmossuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: Az uborkákat 6 cm-es darabokra vágjuk. Közepükön 5 mm-t meghagyva (ez lesz a kosárkák füle) két oldalukat derékszögben bevágjuk a \"fülig\", majd kivájjuk a belsejüket. (A \"szabáshulladékból\" salátát, hideg levest vagy uborkakrémet készíthetünk.) A töltelékhez a haldarabokat aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, a tejszínes krémsajtot, az olívabogyót, a citromlét, a mustárt, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd finom péppé-habbá turmixoljuk. Habzsákba szedjük, és megtöltjük vele az uborkakosárkákat. Fedeles dobozba zárva legalább 1 órára behűtjük. Tálaláskor csinosan tálra rendezzük az uborkakosárkákat, a krém tetejét a félretett petrezselyemlevélkékkel és a paprikával díszítjük. Pirítóst/sokmagos kiflit kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.