Előkészítés: A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kevés vízben főzzük. A babokat megtisztítjuk, megmossuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a háromféle babot, átforgatjuk, majd annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje. Sózzuk, és letakarva 15-20 percen át pároljuk. Amikor már majdnem puha a burgonya, leöntjük a főzőlé felét, és összeturmixoljuk a burgonyát. A burgonyás levet visszaöntjük a babra, rászórjuk a kaprot. (Tetszőlegesen paprikacsíkokat is tehetünk bele.) Összeforraljuk. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tálba öntjük a babos masszát, 4 fészket alakítunk ki, és beleütjük a tojásokat. Addig sütjük a sütőben, amíg a tojások ízlésünknek megfelelően megszilárdulnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 246 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.