Elkészítés: A tésztához forró tejben felfuttatjuk a szalalkálit, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a mézet, és összegyúrjuk annyi tejet adva hozzá, hogy könnyen lehessen sodorni.
Fél óra pihentetés után 5-6 cipóra osztjuk, 4-5 mm lehetőleg azonos méretű, vékony lappá nyújtjuk, majd lisztezett vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsiben világosra sütjük (180 Celsius-fokon kb. 10-12 perc alatt megsül, de érdemes figyelni a tésztát sütés közben, mert forró sütőben hamarabb megsül). Ha a tészta sütés közben felhólyagosodna, nem kell megijedni, és attól sem, hogy a tészta kemény - vigyázni is kell a mozgatásával, mert könnyen törik. Ha töltelék kerül bele, megpuhul a tészta.
A töltelékhez megpirítjuk a kristálycukrot, és 2 dl vízzel felengedjük.
Utána 1 liter tejben elkeverjük a 3 tojást, 5 evőkanál réteslisztet és a kakaót, ezt a pirított cukorhoz adjuk, sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.
Megtöltjük a langyos krémmel a lapokat. A tetejét olvasztott margarinnal kentem le, vastagon jól megszórtam porcukorral. Másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.