Elkészítés: A tésztához a fentieket összedolgozzuk szép hólyagosra annyi sós, langyos vízzel, hogy közepes keménységű rétestésztát kapjunk. Letakarva 25 percig pihentetjük. Közben a hajtogatáshoz a vajat a liszttel összedolgozzuk, hidegre tesszük.
Ezután vékony lappá nyújtjuk a tésztát, és a lisztes vajat rákenjük. 4 részbe hajtjuk, amit 15 perc pihentetések után háromszor megismétlünk. Mindig egy irányban hajtogatjuk.
A tésztát megfelezzzük, kinyújtjuk, és 23×38 cm-es tepsiben külön-külön világosra sütjük mindkét lapot.
Az almakrémhez a reszelt almát 7 dl vízben feltesszük főni, majd beleszórjuk a cukrot, jól elkeverjük. Amikor puha, hozzáöntjük a 3 dl vízben elkevert pudingporokat, ízesítjük citromlével, és 5 percig forraljuk, közben kevergetjük.
Amikor kész, még forrón a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk a másik lappal befedjük. Jól kihűtjük és hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva szeletelhető.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.