Elkészítés: A tésztához a fentieket összedolgozzuk szép hólyagosra annyi sós, langyos vízzel, hogy közepes keménységű rétestésztát kapjunk. Letakarva 25 percig pihentetjük. Közben a hajtogatáshoz a vajat a liszttel összedolgozzuk, hidegre tesszük.
Ezután vékony lappá nyújtjuk a tésztát, és a lisztes vajat rákenjük. 4 részbe hajtjuk, amit 15 perc pihentetések után háromszor megismétlünk. Mindig egy irányban hajtogatjuk.
A tésztát megfelezzzük, kinyújtjuk, és 23×38 cm-es tepsiben külön-külön világosra sütjük mindkét lapot.
Az almakrémhez a reszelt almát 7 dl vízben feltesszük főni, majd beleszórjuk a cukrot, jól elkeverjük. Amikor puha, hozzáöntjük a 3 dl vízben elkevert pudingporokat, ízesítjük citromlével, és 5 percig forraljuk, közben kevergetjük.
Amikor kész, még forrón a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk a másik lappal befedjük. Jól kihűtjük és hűtőbe tesszük. 2-3 óra múlva szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.