A lisztet egy edénybe szitáljuk, a lisztbe egy kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A tasakot felvágva hozzáadjuk a tintahal tintát, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha túl száraz lenne, akkor a hideg vízzel tovább gyúrjuk addig, amíg szép, ruganyos lesz a végeredmény! A tésztát belisztezve, egy edénnyel letakarva, szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentetjük.
A kisimult tésztát tésztkészítő gépbe töltjük, és ízlés szerinti formára vágjuk. (Ha nincs ilyen szerkezetük, lisztezett deszkán nyújtjuk KI, és tésztavágóval, vagy egy éles késsel kb. fél centi széles csíkokat vágunk belőle.)
Lobogó, sós vízben kifőzzük, vagy egy abroszon szétterítve, 1-2 éjszakán át szárítjuk - így üvegbe rakva egy hónapig, de tovább is eláll.
Megjegyzés
Teljesen változó, hogy milyen lisztből készítek tésztát. Vitathatatlan, hogy a '00'-ás a igazi, de én éppen otthon lévőből is bátran nekilátok egy-egy tészta meggyúrásához!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.