Elkészítés: Először a mártást készítjük el: egy jóféle teflonlábosban kevés vizet forralunk, beletesszük a húst, és előbb kicsit megfőzzük. Közben apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, és amikor már kezd kicsit lesülni a hús, akkor ezeket és a fűszereket is hozzáadjuk. Pirítjuk pár percig, majd rászórjuk a paprikát, felöntjük a paradicsomlével (nyáron hámozott, friss paradicsomból a legjobb!), felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és 15-20 perc alatt besűrítjük mártás sűrűségűre.
Ezalatt az őrölt korpát összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk állítani a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle. A tésztagépben nem sikerült spagettit csinálnom, mert nem olyan az állaga, mint a búzaliszttel készült tésztáé. :(
Közben sós vizet forralunk, a metéltet kifőzzük 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és friss bazsalikommal megszórva tálalhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.