Előkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A citromot alaposan megmossuk, héjából levágunk egy kb. 2 cm nagyságú darabot, levét kinyomjuk.
Elkésztés: A meggyet a citromhéjjal, a citromlével, a fahéjjal, 1 dl borral felforraljuk, két-három percig főzzük, és botmixerrel összezúzzuk. A maradék bort és 2 dl vizet felforralunk. A lisztet elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a borhoz adjuk. A levet a meggypéphez keverjük, és összeforraljuk. A levest elkeverjük a tejszínnel, cukorral vagy édesítőszerrel édesítjük, lehűtjük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.