A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy keverőtálba tesszük, 5 dkg cukorral felverjük közepes keménységűre. Másik tálban kézi habverővel a tojások sárgáját, a tejet, az olajat, a 20 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Harmadik tálban az átszitált lisztet és a sütőport elkeverjük. A tojássárgájás keverékhez apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Végül a tojásfehérjével fellazítjuk. Egy tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, az alját kivajazzuk, és beleöntjük a masszánkat. 155 fokon, alsó-felső sütéssel egy 60 perc alatt készre sütjük.A krémhez egy pudingot főzünk, majd kicsit kihűtjük. Ezt követően mehet bele a vaj, porcukor, a citrom héja és a citromok leve. Végül 2 dl habtejszínt felverünk, és ezt is a krémbe keverjük. Ha sikerült mentaleveleket beszereznünk, nagyon apróra vágjuk és ezt is a krémbe keverjük. Így egy citromos-mentás nagyon finom friss ízt kapunk.A tortát először ketté, majd azt is ketté vágjuk, így 4 lapot kapunk. Minden lapot megkenünk ezzel a finom krémmel, majd formára vágjuk. A tetejét elkezdjük lekerekíteni, ameddig egy szép kerek formát nem kapunk. Végül a torta oldalát/tetejét is megkenjünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A következő napon felverjük a díszítéshez szükséges tojásfehérjét a cukorral, majd nyomózsák segítségével habcsókcsúcsokkal beborítjuk a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.