Elkészítés: A tésztalapokhoz 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, folyamatosan keverve összefőzzük. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23×38 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban (fazékban) 1 liter tejet forralunk, ebben felfőzzük a tejjel elkevert pudingot, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább főzzük együtt 3-4 percig. Rengeteg krém lesz belőle! Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudinggal, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet, hagyjuk kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük dermedni kb. 1 órára. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt, a krémre simítjuk, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, és 1 óra múlva szeleteljük.
Enyhén megszórjuk a tetejét porcukorral, kockára vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.