Elkészítés: A húslevesbe tesszük a megtisztított, hosszában félbevágott répát, fehérrépát, zellert.
A finomra vágott hagymát és a darált húst összedolgozzuk, hozzáadjuk a 2 tojást és a rizst. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi gombócokat formázunk belőle, ezeket lisztbe hempergetjük. A lassan fövő levesbe óvatosan beleeresztjük a húsgombócokat és megfőzzük.
Ha készen van, a felfőzött korpaciberével és a tejföllel öntjük fel, melyektől finom, sajátságos, savanykás ízt kap a leves.
A tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Korpacibere: egy nagy befőttesüvegben 25 dkg búzakorpát és 10-15 dkg kukoricalisztet összekeverünk. Rádobunk 1 szelet barna kenyeret, 2-3 citromkarikát, és felöntjük 2 liter forró vízzel. Jól összekavarjuk, majd lefedjük. Meleg helyen tartjuk, többször is megkavargatjuk. Harmadnapra finoman megsavanyodik. Leszűrjük, majd néhány napig hideg helyen tároljuk. Régen többféle savanyú leveshez is használták. Ha kevés időnk van, akkor korpacibere helyett levesünket tárkonyecettel savanyítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.